Brak produktów spełniających kryteria
Niektóre akcesoria są niezbędne niezależnie od rodzaju grilla, aby zapewnić optymalne użytkowanie pod względem gotowania i konserwacji.
Niezależnie od tego, czy posiadasz grill węglowy, gazowy czy elektryczny, masz już dobry nawyk przechowywania go w piwnicy lub garażu, gdy tylko skończy się lato. Jednak, to urządzenie do gotowania jest często ciężkie, zwłaszcza jeśli jest wykonane z żeliwa. Nawet jeśli pierwotnie zostało zaprojektowane tak, aby pozostać solidnym i odpornym pomimo letnich opadów deszczu, nadal warto chronić je przed deszczem. Dlatego właśnie potrzebny jest pokrowiec na grilla. Dzięki niemu możesz trzymać grilla na zewnątrz. Upewnij się, że jest dobrze przykryty i odpowiednio ustaw pokrywę, aby zapobiec przedostawaniu się najmniejszych kropel do środka. Pokrowiec powinien być solidnie przymocowany, aby nie zdmuchnął go najmniejszy podmuch wiatru! Grill pozostanie idealnie suchy, a Ty nie będziesz miał problemów z rozpaleniem tego urządzenia przez całe lato.
Ta konserwacja jest często żmudna. W końcu cały spalony tłuszcz musi zostać usunięty. Istnieje kilka metod. Zalecamy czyszczenie, gdy grill jest jeszcze ciepły. Użyj szczotki i środka odtłuszczającego, aby usunąć wszystkie zanieczyszczenia osadzone w metalu. Można również nałożyć pastę wykonaną z wody i wodorowęglanu sody na kilka minut. Następnie wystarczy ją wytrzeć.
Istnieją różnego rodzaju akcesoria do konserwacji urządzenia do gotowania. Długość i materiał uchwytu mogą się różnić. Można na przykład zamówić akcesorium drewniane lub plastikowe. Włosie może być wykonane ze stali nierdzewnej lub mosiądzu. Nie ma znaczenia, jakej szczkotki użyjesz. Szczotka być wystarczająco mocna, aby usunąć tłuszcz, który przypalił się do grilla. Dla większej łatwości użytkowania zalecamy wybór szczotki z ergonomicznym uchwytem. Wszystkie potrzebne informacje na temat tych akcesoriów można znaleźć w naszej ofercie. Jeśli potrzebujesz dodatkowych informacji, skontaktuj się z nami.
Jak sama nazwa wskazuje, jest on zasilany energią elektryczną. Wszystko, czego potrzebujesz, aby go uruchomić, to baterie. Oznacza to, że można pozostawić go uruchomionego bez konieczności ingerencji. Mięso jest obsmażane ze wszystkich stron. Ponieważ smaży się bardziej równomiernie, goście nie będą mieli żadnych przykrych niespodzianek. Można smażyć wiele innych potraw o różnych rozmiarach: cały kurczak, warzywa, owoce lub ryby.
Oprócz pokrywy ochronnej lub przyrządów do gotowania, które są niezbędnymi akcesoriami dla wszystkich rodzajów grilla, niektóre akcesoria są specyficzne dla energii grzewczej.
Do grilla węglowego, oprócz węgla drzewnego lub ekologicznej podpałki, potrzebujesz kilku akcesoriów, aby w pełni wykorzystać jego możliwości i odpowiednio go konserwować: komin zapłonowy, pudełko na narzędzia, szczotka do czyszczenia zanieczyszczeń osadzonych na metalu grilla.
Możesz również użyć elektrycznej zapalniczki do grilla, aby uprościć rozpalanie grilla. W rzeczywistości nie będziesz już musiał używać podpałki ani zapalniczki. Wystarczy umieścić elektryczną zapalniczkę pod stosem węgla drzewnego i podłączyć do gniazdka elektrycznego. Jej opór rozgrzeje węgiel lub podpałkę w ciągu zaledwie kilku minut. Gdy pojawi się żar, wystarczy wyjąć go z ognia i odłączyć od zasilania. Następnie można umieścić grill na swoim miejscu i rozpocząć smażenie mięsa. Elektryczna rozpałka do grilla może pozostać gorąca przez kilka minut. Upewnij się, że trzymasz ją poza zasięgiem małych dzieci, aby uniknąć ryzyka poparzenia.